HTML

Kertész leszek...

Avagy minden, ami az ízletes és egészséges zöldségételekhez vezető úton előfordul, a rögöket is beleértve. Talajelőkészítünk, telepítünk, növényt védünk és ápolunk a magunk módján, majd szüretelünk, tárolunk, elkészítünk, feldolgozunk és elfogyasztunk. Tanulunk és próbálkozunk. Lesz majd tavaszi harmat, lágy szellő, simogató napsugár, szorgosan kopogó esőcseppek, és lesz még perzselő hőség, talajmenti fagy és jégverés is, bizony.

Friss topikok

Alapok

2010.01.25. 09:48 Évi..

Adott tehát egy család, ami teljes mértékben támogatja elképzelésemet és ötletemet, hogy termesszünk zöldségeket.  Pontosabban csináljunk egy álomszép, csodálatos zöldség- és gyümölcskertészetet, ahol mindenek felett áll a minőség, és az, hogy tiszta, egészséges élelmiszert alkossunk. Szándékosan nem használom a bio-, vagy ökológiai szavakat. Nem tudok eleget róluk, ahhoz, hogy használhassam őket, és őszintén szólva a körülöttük zajló hírverés is kissé gyanús és zavaros számomra. Egyelőre megelégszem azzal, hogy gazdálkodjunk hagyományos módon, amennyire csak lehet vegyszermentesen. Nagyapáink és dédapáink bevált módszereiből kiindulva, integrált módon.Szerencsés módon ez a család nem nélkülöz némi múltat, szakértelmet és tapasztalatot a zöldség- és gyümölcstermesztés területén.

Adott továbbá körülbelül 5 hektár napsütötte déli lejtő, humuszos és agyagosabb homoktalajjal, jó vízgazdálkodással, egy részén szépséges almáskerttel, őszi- és kajszibarackkal, szilvával, rajta néhány nem tökéletes, de meglehetősen jó állapotban lévő gazdasági épülettel és kettő darab piros traktor.
Úgy vélem tehát, nem mondhatjuk, hogy a nulláról indulnánk.

 

Hanem innen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszkedunk.blog.hu/api/trackback/id/tr691980938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása