HTML

Kertész leszek...

Avagy minden, ami az ízletes és egészséges zöldségételekhez vezető úton előfordul, a rögöket is beleértve. Talajelőkészítünk, telepítünk, növényt védünk és ápolunk a magunk módján, majd szüretelünk, tárolunk, elkészítünk, feldolgozunk és elfogyasztunk. Tanulunk és próbálkozunk. Lesz majd tavaszi harmat, lágy szellő, simogató napsugár, szorgosan kopogó esőcseppek, és lesz még perzselő hőség, talajmenti fagy és jégverés is, bizony.

Friss topikok

Konyhai robotnak is jár néha a romantika

2011.08.15. 13:53 Évi..

Konyhai robotgép. Vagyis én. A mai nap eddig, de előreláthatólag a továbbiakban is, sőt az egész héten. Tombol a szezon ugyanis. Vödörnyi őszibarackok, paradicsom ládaszámra, a szilvát már nem is említem. Befőzni, eltenni, fagyasztani, savanyítani, sütit sütni, szószokat főzni. Ezzel telik az idő. Alapvetően szeretem, de már napok óta tart, a végét nem látni, közben mindig foglalkoztat a Kicsi is, a konyha meg úgy néz ki, mintha szivárványszín bomba robbant volna benne. Na mindegy. Kicsi pihi és új lendület, aztán folytatom. Este meg ki a kertbe, szedni a paradicsomot, stb. stb. A hétvége is úgy telt el, mint egy szempillantás. Egyre jobban zavar, hogy kevesebbet tudok kint dolgozni, mint szeretnék. Szombaton 10 percenként kellett leugrálnom a traktorról gyerkőcöt ringatni. Aztán meg azért furdal a lelkiismeret, mert keveset vagyok Vele. Néha kicsit nehéz. De a nehézségekre épp elég is ennyi szót vesztegetni.

Ami viszont csodaszép volt, a hétvégén egyik este édes kettesben szalonnát sütöttünk kint a kertben előbb az ezerszínű naplemente, majd a telihold fényénél. Tüzet raktunk, egy asztalt és két széket állítottunk az almafák közé, bámultuk a végtelen mélykék égboltot, a környező dombokat és hallgattuk a csendet. A végén ugyan a szúnyogok elől bemenekülve a konyhában fejeztük be a vacsorát, de így is régen volt ilyen romantikában részünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszkedunk.blog.hu/api/trackback/id/tr983155167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása