HTML

Kertész leszek...

Avagy minden, ami az ízletes és egészséges zöldségételekhez vezető úton előfordul, a rögöket is beleértve. Talajelőkészítünk, telepítünk, növényt védünk és ápolunk a magunk módján, majd szüretelünk, tárolunk, elkészítünk, feldolgozunk és elfogyasztunk. Tanulunk és próbálkozunk. Lesz majd tavaszi harmat, lágy szellő, simogató napsugár, szorgosan kopogó esőcseppek, és lesz még perzselő hőség, talajmenti fagy és jégverés is, bizony.

Friss topikok

Mire is jó ez a blog?

2011.10.06. 11:44 Évi..

Erre az utóbbi nagyon lefárasztó időszakban döbbentem rá. Amikor pakoltam a farakást, éjjel háromszori kelés és szoptatás után egész délután szedtem az almát, esténként körömvirággal kenegettem száraz kezeimet, néha nagyon elkeseredtem, elveszítettem a lelkesedést, a belülről fakadó motivációt, ami nélkül nem megy. Hirtelen vágyni kezdtem egy 60 négyzetméteres távfűtéses panellakásra, irodai munkámra, hétvégi, kizárólag elgereblyézett erdei sétautakon tett kirándulásokra, bevásárlóközpontokra és kényeztetésre. Akkor beleolvastam a blogomba és rájöttem, én irigylem azt az embert, aki ezt a blogot írja. Eszembe jutott, hogy mióta vágyakozom én erre, észrevettem a lassú, de biztos előrehaladást, újra érzékeltem a gyönyörű tájat, a lélekemelő munkát a földdel, a soksok sikerélményt, a rengeteg érdekes megfigyelést, a melegsárga őszi napsütést, és azt, hogy ha kezembe fogok egy szakkönyvet, semmihez sem hasonló izgalommal tölt el a fejlődés és tanulás lehetősége. Mindezt pedig tetézte a gyönyörűséges hosszan elnyúló nyári időjárás is, amit ezúton is köszönök szépen az Illetékesnek! Szóval a blogomtól tokkal vonóval visszakaptam a motivációmat és a tervezgethetnéket is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszkedunk.blog.hu/api/trackback/id/tr373282196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása