HTML

Kertész leszek...

Avagy minden, ami az ízletes és egészséges zöldségételekhez vezető úton előfordul, a rögöket is beleértve. Talajelőkészítünk, telepítünk, növényt védünk és ápolunk a magunk módján, majd szüretelünk, tárolunk, elkészítünk, feldolgozunk és elfogyasztunk. Tanulunk és próbálkozunk. Lesz majd tavaszi harmat, lágy szellő, simogató napsugár, szorgosan kopogó esőcseppek, és lesz még perzselő hőség, talajmenti fagy és jégverés is, bizony.

Friss topikok

Első betakarítás

2010.05.03. 09:03 Évi..

hogy betakarítottuk az első termést. Újhagyma, retek, spenót. Mind gyönyörű és finom. Markáns különbséget érzek a reteknél a boltban kaphatóhoz képest. Szép, méretes, egy csöppet sem fás, nem repedezik a víztől, csípős és zamatos. Erősen érződik, hogy nem volt erőszakosan növesztve. Isteni, évekkel ezelőtt kóstoltam ilyesmit. A hagyma szintén nagyon finom, kukacmentes, nem érte sem műtrágya, sem növényvédőszer. A spenót is sikerélmény, a kisebb, zsengébb levelek salátának mentek, a nagyobbakból egy isteni tésztaszósz készült (olivaolajon fonnyaszt, kicsi víz hozzáad, botmixer, némi só-bors-fokhagyma, végül tejszín, tészta beleforgat, valódi parmezán rászór, elégedetten elfogyaszt, boldogan mosolyog, főleg, hogy némi pirított kolozsvári szalonnát is belecsempésztem).

Ja, és az átütő hír a hétvégére: a paradicsompalánták úgy 80 százaléka túlélt! Pedig már komolyan temettem őket. Teljesen aszottak voltak, sárgák és szürkék, most pedig vígan zöldellnek, hoztak pár új hajtást, épp csak picit kisebbek a tovább nevelt palántáknál. Imádom, amikor ilyesmit prezentál a természet.

update nyáron: aztán persze semmi ízük nem lett végül, csak víz, köszönet az időjárásnak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszkedunk.blog.hu/api/trackback/id/tr611987653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása