hogy betakarítottuk az első termést. Újhagyma, retek, spenót. Mind gyönyörű és finom. Markáns különbséget érzek a reteknél a boltban kaphatóhoz képest. Szép, méretes, egy csöppet sem fás, nem repedezik a víztől, csípős és zamatos. Erősen érződik, hogy nem volt erőszakosan növesztve. Isteni, évekkel ezelőtt kóstoltam ilyesmit. A hagyma szintén nagyon finom, kukacmentes, nem érte sem műtrágya, sem növényvédőszer. A spenót is sikerélmény, a kisebb, zsengébb levelek salátának mentek, a nagyobbakból egy isteni tésztaszósz készült (olivaolajon fonnyaszt, kicsi víz hozzáad, botmixer, némi só-bors-fokhagyma, végül tejszín, tészta beleforgat, valódi parmezán rászór, elégedetten elfogyaszt, boldogan mosolyog, főleg, hogy némi pirított kolozsvári szalonnát is belecsempésztem).
Ja, és az átütő hír a hétvégére: a paradicsompalánták úgy 80 százaléka túlélt! Pedig már komolyan temettem őket. Teljesen aszottak voltak, sárgák és szürkék, most pedig vígan zöldellnek, hoztak pár új hajtást, épp csak picit kisebbek a tovább nevelt palántáknál. Imádom, amikor ilyesmit prezentál a természet.
update nyáron: aztán persze semmi ízük nem lett végül, csak víz, köszönet az időjárásnak