HTML

Kertész leszek...

Avagy minden, ami az ízletes és egészséges zöldségételekhez vezető úton előfordul, a rögöket is beleértve. Talajelőkészítünk, telepítünk, növényt védünk és ápolunk a magunk módján, majd szüretelünk, tárolunk, elkészítünk, feldolgozunk és elfogyasztunk. Tanulunk és próbálkozunk. Lesz majd tavaszi harmat, lágy szellő, simogató napsugár, szorgosan kopogó esőcseppek, és lesz még perzselő hőség, talajmenti fagy és jégverés is, bizony.

Friss topikok

Kertészkedés és gyermekágy

2011.05.05. 11:58 Évi..

Kisbabánk vasárnap lesz 6 hetes, így napjaim nagy részét most Ő irányítja, DE apa azért serényen dolgozik a kertben, elsősorban most a növényvédelmi feladatokat végzi, szóval leginkább permetez. Időközben megrendeltük a Biokontroll Hungária Kht. egységcsomagját a biogazdálkodásva való áttérés szabályozásáról és mikéntjéről, és örömmel láttuk, hogy a jelenlegi növényvédelem és művelésmód nem is igényel olyan óriási reformot, ahhoz, hogy megfeleljen a gyümölcsöskert a feltételeknek. Más kérdés, hogy adminisztratív feladatok azért lesznek rendesen, meg hát ugye a várakozási idő. De talán mire ismét százszázalékosan belevetem magam a munkába, talán össze is jön.

Egyébként nagyon jó dolog, hogy a baba mellett is dolgozhatok valamin. Intézem a papírmunkát, és amikor csak tehetem megyek is a kertbe. Hogy mire kisfiam hozzátáplálása megkezdődik legyen saját bio céklánk, sütőtökünk, pasztinákunk is az alma mellett. A konyhakert szépen alakul, és ápolom, művelem az ősszel telepített (egyelőre) kicsiny málnásunkat is. Meg természetesen olvasok, olvasok, olvasok szakirodalmat.

Természetesen már a baba is járt a kertben, eddig babakocsiban nagymamával, de nagyon várom már, hogy minél több időt tölthessünk kint együtt, először hordozóban jön majd, azután a saját lábán, remélem szeretni és élvezni fogja annyira, mint mi.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszkedunk.blog.hu/api/trackback/id/tr22879462

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kutas József - LEVÉLELŐNY 2011.05.06. 09:42:12

Ha a villamos az orrod előtt megy el, bosszankodsz egy keveset, majd tüstént nekilátsz, hogy megtervezd a kényszerű várakozás miatt felépítendő Időparkot; benépesíted, épületeket, ligeteket alakítasz ki emlékekből és árnyékokból – vagy más, egysz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása