HTML

Kertész leszek...

Avagy minden, ami az ízletes és egészséges zöldségételekhez vezető úton előfordul, a rögöket is beleértve. Talajelőkészítünk, telepítünk, növényt védünk és ápolunk a magunk módján, majd szüretelünk, tárolunk, elkészítünk, feldolgozunk és elfogyasztunk. Tanulunk és próbálkozunk. Lesz majd tavaszi harmat, lágy szellő, simogató napsugár, szorgosan kopogó esőcseppek, és lesz még perzselő hőség, talajmenti fagy és jégverés is, bizony.

Friss topikok

Mindeközben az almáskert

2011.06.21. 18:30 Évi..

továbbra is gyönyörű.

 

Közelebbről,

 

és még közelebbről is.

 

Az alábbi feromoncsapdákkal próbáljuk monitorozni az almamoly rajzását a védekezés megfelelő időzítése érdekében. Meglátjuk mennyire válik be. Állítólag, ha van benne 3-5 moly, az erős rajzást jelent. Azután épp 2 héttel kéne védekezni. Namost mi a kirakás másnapján úgy 20-at találtunk benne. Akkor most mi van? Meglátjuk, hogy sikerül a védekezés. Az időjárás sosem jó a permetezéshez, vagy fúj a szél, vagy perzsel a nap, vagy eső/harmat várható. Néha akad egy meleg hajnal, amikor lehet. Kész előny, hogy a gyerek 5 kor kelt minket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszkedunk.blog.hu/api/trackback/id/tr283003917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása